"A genetika megtölti a fegyvert, de az életmód húzza meg a ravaszt."

Alakváltó

Energiagolyók az egész családnak

Egészséges, nem diétás!

2020. november 04. - a.alakváltó

Az a jó a sütés nélküli sütikben, hogy bármit belegyúrhatunk, ami éppen fellelhető otthon. Kell valami szilárd liszt helyett (pl.: zabpehely), valami ragacsos tojás helyett (pl.: méz, agave szirup, lekvár, tört banán, stb.), valami édes és mehet is a hűtőbe.

img_20201104_152235.jpg

Gyerekkel sütni pedig azért előnyös, mert ha aznap már nem adsz neki semmit enni, akkor sem lesz baja, mert három napnyi energiát nasizik el "előkóstolás" címen. 

Hívtam hát a gyerekeket, hogy készítsük el együtt a mai uzsonnát. Beletettem egy-egy banánt a táljukba és kértem, hogy nyomkodják össze a kezükkel. (Megjegyzem, már ezzel olyan örömöt okoztam nekik, hogy ne tovább.) Rácsorgattam egy evőkanál mézet és egy evőkanál mogyoróvajat, hogy fokozzam a mókát. Szórtunk rá egy kis adalékanyagmentes, gyerekek számára is fogyasztható fehérjeport, egy kis cukormentes kakaóport, végül pedig annyi apró szemű zabpelyhet, amennyit felvett a massza. Nedves kézzel golyókat formáztunk és betettük a hűtőbe pihenni úgy fél órára.

Amíg a golyócskák a hűvösön várták sorsuk beteljesülését, felolvasztottuk a kedvenc csokinkat vízgőz fölött és jöhetett a móka. Valamelyikre csak ráfolyattuk az olvadt csokit, a javát viszont úgy megforgattuk a forró mázban, hogy öröm volt nézni. 

Ezután kellett volna még állniuk kicsit, hogy jól megdermedjenek, de erre már nem kerülhetett sor. Talán legközelebb, ha dupla adagot készítünk.

 img_20201104_151822.jpg

Ha tetszett a cikk, like-old és kövesd az Alakváltó Facebook és Instagram oldalát, ahol hetente többször jelentkezem hasznos tippekkel, motiváló gondolatokkal és receptekkel.

https://www.facebook.com/a.alakvalto/

A bejegyzés trackback címe:

https://aalakvalto.blog.hu/api/trackback/id/tr9816274348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása