"A genetika megtölti a fegyvert, de az életmód húzza meg a ravaszt."

Alakváltó

Lusta konyha

2020. augusztus 13. - a.alakváltó

Előszeretettel készítek és osztok meg a követőimmel olyan recepteket, amiket az előkészítéssel és a koszos edények elmosogatásával együtt is legfeljebb egy óra alatt el lehet készíteni.

img_20200721_121522.jpg

Ezt egyrészt annak köszönhetem, hogy elengedtem a régi berögződést, miszerint minden nap „rendes” főtt ételt kell tenni a család elé. Ehelyett úgy tartom, hogy minden nap megfelelő összetételű élelmiszereket kell tenni a család elé!

Rengeteg gyors recept közül válogathatunk – én is igyekszem hozni őket az Alakváltó facebook oldalán. Az ebéd nem attól lesz tápláló, hogy órákon át főzöd, hanem attól, amit beleteszel!

És ne érezd rosszul magad attól sem, ha egy dolgos nap végén „csak” szendvicset teszel a gyerkőc elé! Egy szelet kenyér teljes értékű gabonával jó szénhidrát forrás lesz. Tegyél rá magas hústartalmú, adalékanyagoktól mentes hentesárut! A fehérjét és jó féle zsírokat adhatja egy szelet sajt és vagy tükörtojás. A legfontosabb pedig, hogy a tányéron maradt üres helyet töltsd ki sok zöldséggel, minél színesebben!
Ez a tápanyagtartalmát tekintve többet ér, mint egy rántott hús hasábburival, Neked pedig nem kell munka után még órákat töltened a tűzhely mellett.

A másik praktikám az előre főzés, dobozolás, fagyasztás.
A bedobozolt adagokat magaddal viheted a munkahelyedre, így garatáltan jobb minőségű étel kerül eléd, mintha a kollégákkal kiugranátok a közeli büfébe menüért. Persze ugyanez beválik nyaralás, családi kirándulás idején is.

Ráadásul ha van elég hely a frigóban, napokra előre is főzhetsz. Ennek csínját-bínját magamnak kellett kitapasztalnom, mert Anyukám szinte minden nap főzött, nálunk nem volt divat a fagyasztás. Pedig mekkora segítség tud lenni az a jeges rekesz a hűtőben!

Amikor nemrégiben elkészítettem a rakott karfiolt (recept az alábbi linken: https://aalakvalto.blog.hu/2020/07/26/rakott_karfiol_748), szándékosan ráhagyással főztem hozzá a rizses húst. Így, ami a rakottasból kimaradt, ment egy kiürült mézes üvegben a fagyóba. Jövő héten előveszem, és belekanalazom két réteg cukkini közé, megszórom chedar-ral és megy majd a sütőbe.

Hasonlóan járok el a Szafis zsemlékkel is: megsütök kilencet, amiből elől marad két-három darab, a többit küldöm a hűvösre. De ott pihen mellette egy adag előre felkockázott csirkemell, hasábokra vágott édesburgonya, darabolt zöldbab és még néhány finomság.

Ételt házhoz rendelni kényelmes dolog és lehet is néha. De a fenti praktikákkal úgy vehetsz le súlyt a hétköznapokról, hogy közben tápláló, minőségi ételt veszel magad elé. Enélkül pedig sem a fogyás, sem pedig az életmódváltás nem teljes.

Ha tetszett a cikk, like-old és kövesd az Alakváltó Facebook és Instagram oldalát, ahol hetente többször jelentkezem hasznos tippekkel, motiváló gondolatokkal és receptekkel.

https://www.facebook.com/a.alakvalto/

A bejegyzés trackback címe:

https://aalakvalto.blog.hu/api/trackback/id/tr3816139066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása