"A genetika megtölti a fegyvert, de az életmód húzza meg a ravaszt."

Alakváltó

Mi is az az életmódváltás?

2020. május 31. - a.alakváltó

Az életmódváltásnak két alappilére van: a testmozgás és az egészséges táplálkozás. Neked pedig megvan a jogod ahhoz, hogy tegyél mindkettőre magasról.

at_a_crossroads_big_arrow_signs.jpg


Esetleg választhatsz közülük, nem muszáj mindkettőt csinálni. Az is becsülendő, ha valaki betartja a ’clean eatinget’ és az is, aki heti néhány alkalommal megmozgatja magát egy olyan sportban, amit élvez.
Ha a sportolást választod, de továbbra is akármit megszel mindennel, jó eséllyel elkezd megváltozni a tested. Attól függően, hogy milyen mozgásformát űzöl, javul majd az állóképességed és vagy erősebb leszel. Tónust kapnak az izmaid, ami testzsírszázalék függvényében fog látszani vagy marad takarásban.
Ha elkezdesz helyesen étkezni, a szervezeted idővel meghálálja. Alapbetegségek válnak elviselhetőbbé, allergiák tűnnek el, energikusabb és hosszabb életű leszel. Szebb lesz a bőröd, a körmöd és a hajad. Ha volt előtte súlyfelesleged, annak búcsút inthetsz.

Akkor most hogyan tovább?
Kedves LoveYourBelly mentorom módszerét tettem magamévá és ajánlom mindenkinek, aki nem tudja, merre induljon. A trükk, ami a segítségedre lesz, maróan egyszerű. Húzd fel a pólódat, de még jobb, ha leveszed. Helyezkedj el térdelő támaszban, azaz négykézláb. Lazítsd el magad, ernyedjen el minden izmod. Ha ez megvolt, emeld el az egyik kezed a talajtól és egy határozott mozdulattal markolj bele a hasadon a zsírpárnába. Az a réteg, amit most fogsz, csak az evési szokásaid megreformálásával tud eltűnni. Nincs, az a hasizomgyakorlat, ami leszedné onnan. Ha (helyesen) edzel rá, a zsír alatt az izom klasszul megerősödik, de egy árva kocka sem fog látszani, amíg a dunyha takarja. (Előre szóltam, hogy maróan egyszerű lesz. Mazochisták tükör előtt is elvégezhetik a gyakorlatot.)
Szóval dönthetsz csak az egyik mellett, de tudd, milyen eredményre számíthatsz. Azért valljuk be, mégiscsak együtt érdemes belevágni, mert erősítik egymás hatását. Kiegyensúlyozott táplálkozással amellett, hogy optimalizálódik a súlyod, jobban fogod bírni a sportot, aminek köszönhetően magasabb állóképességi- és erőnléti szinten, hatékonyabb keringési- és légzési rendszerrel élhetsz majd egy formásabb testben.
Nos így fogsz élni, ha életmódot váltasz. Magadért fogod megtenni, Te fogod élvezni a gyümölcsét és csakis magadnak lehetsz majd hálás érte.

Ha tetszett a cikk, like-old és kövesd az Alakváltó Facebook és Instagram oldalát, ahol hetente többször jelentkezem hasznos tipekkel, motiváló gondolatokkal és receptekkel.

https://www.facebook.com/a.alakvalto/

(A képek forrása: freerangestock.com)

A bejegyzés trackback címe:

https://aalakvalto.blog.hu/api/trackback/id/tr9515732214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása